Az érdekessége ennek a sütinek, hogy nincs liszt benne, helyette búzadara van. Töményebb így a tészta, de a körte szaftosságával tökéletes.
Hozzávalók (29x21 cm-es tepsihez): 1 kg körte, 25
dkg darált dió + 5 dkg dióbél, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 13 dkg búzadara, 4
tojás, 4 evőkanál savanykás lekvár, ½ citrom leve, 2 teáskanál sütőpor, csipet
só.
Elkészítése: A puha vajat kikavarjuk a sóval meg a cukorral. A búzadarát elvegyítjük a dióval, a sütőporral. A vajas krémbe dolgozzuk egyenként a tojásokat, belekavarjuk a diós búzadarát és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A körtét meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük. Tetejét bevagdossuk, majd meglocsoljuk a citromlével. A tészta tetejét kirakjuk a körtékkel és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A dióbelet darabosra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. A lekvárt megmelegítjük, lekenjük vele a sütemény tetejét. Megszórjuk a dióval, majd felszeleteljük, kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése