A fotó nem szép, de felteszem, mert az íze finom volt, nekünk nagyon bejött. Citromosan eddig nem készítettem, megéri kipróbálni.
Hozzávalók (4személyre): 40 dkg zöldbab, 1
sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet karalábé, 1,5 dl
tejföl, ½ citrom, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1
babérlevél, kapor, olaj, só.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, a babot darabokra törjük, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát, a
petrezselyemgyökeret, a karalábét felszeleteljük. Olajon a zöldségeket
megpároljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, a pirospaprikát, a babérlevelet.
Feltöltjük vízzel, sóval ízesítjük és félpuhára főzzük. A citromot megmossuk,
karikára vágjuk, a levesbe tesszük és főzzük, amíg minden megpuhul. A lisztet
simára kavarjuk a tejföllel, a forró levesből merünk hozzá, majd visszatöltjük
és hagyjuk egyet lobbanni. Tetejére apróra vágott kaprot szórunk. Fogyasztáskor,
ha szükség még citromlével savanyíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése