.

2015. október 18., vasárnap

Korhely zöldbableves

    
 A fotó nem szép, de felteszem, mert az íze finom volt, nekünk nagyon bejött. Citromosan eddig nem készítettem, megéri kipróbálni.

 Hozzávalók (4személyre): 40 dkg zöldbab, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet karalábé, 1,5 dl tejföl, ½ citrom, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, kapor, olaj, só.


 Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, a babot darabokra törjük, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét felszeleteljük. Olajon a zöldségeket megpároljuk, hozzáadjuk a zöldbabot, a pirospaprikát, a babérlevelet. Feltöltjük vízzel, sóval ízesítjük és félpuhára főzzük. A citromot megmossuk, karikára vágjuk, a levesbe tesszük és főzzük, amíg minden megpuhul. A lisztet simára kavarjuk a tejföllel, a forró levesből merünk hozzá, majd visszatöltjük és hagyjuk egyet lobbanni. Tetejére apróra vágott kaprot szórunk. Fogyasztáskor, ha szükség még citromlével savanyíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése