.

2015. október 18., vasárnap

Illatos almás táska


 Minden, ami almás, nálunk kedvenc. Így volt ez ezekkel a táskákkal is, de annyira, hogy következőbe dupla adaggal indítok.

 Hozzávalók (25 darabhoz): 70 dkg alma, 40 dkg liszt, 22 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 8 evőkanál olaj, 0,75 dl tej, 2 evőkanál tejföl, fél citrom leve, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, csipet só; a tetejére: 10 dkg porcukor, 2 evőkanál almalé.

 Elkészítése: Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, húsát apróra vágjuk. Összekavarjuk a citromlével, majd hozzáadunk 5 dkg cukrot, a fahéjat és puhára pároljuk. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. A túrót az olajjal, a tejföllel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és sóval kikavarjuk. A túrós krémbe vegyítjük a sütőporos lisztet, összegyúrjuk, fokozatosan dolgozva bele a tejet. A párolt almát szűrőbe tesszük, a levét felfogjuk. A tésztát fél cm-es vasatag lappá nyújtjuk és 10 cm-es formával köröket vágunk ki. Egyik felére párolt almát halmozunk, majd a szélét vízzel lekenjük, összehajtjuk, és a széleken lenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire téve előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Az almaléből 2 evőkanállal kiveszünk, a porcukorral elkavarjuk. Zacskóba töltjük, sarkára kis lyukat vágunk, majd a táskák tetejét becsíkozzuk.

3 megjegyzés:

  1. Jól néz ki!!! Az almához hasonlóan viszonyulok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Munkás egy kicsit, de megéri a fáradozást. Köszönöm!

      Törlés
    2. Munkás egy kicsit, de megéri a fáradozást. Köszönöm!

      Törlés