.

2016. január 9., szombat

Serpenyős bab


 Hozzávalók (4személyre): 2 doboz vörösbabkonzerv (40dkg), 20 dkg főtt füstölt sonka, 15 dkg száraz sajt, 4 tojás, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1,5 dl tej, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal összeforgatjuk.  A sajtot lereszeljük, a tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése