Hozzávalók (4személyre): 2 doboz vörösbabkonzerv
(40dkg), 20 dkg főtt füstölt sonka, 15 dkg száraz sajt, 4 tojás, 1 hagyma, 1
zöldpaprika, 1,5 dl tej, olaj, só, bors.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk,
felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a sonkát
kockára vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, a hagymát és a paprikát
megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a sonkát, összesütjük, majd a babbal
összeforgatjuk. A sajtot lereszeljük, a
tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekavarjuk a tejet meg a
sajtot. A keverékkel a babos zöldséget leöntjük és födő alatt, takaréklángon
addig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Savanyúsággal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése