Hozzávalók (20 darabhoz): 35 dkg liszt, 5dkg puha
vaj, 3 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 1 evőkanál szárított élesztő,
1 teáskanál vanília kivonat, 1 mokkáskanál só; a tetejére: 10 dkg étkezési
csokoládé, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, színes szórócukrok; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: Az élesztőt két evőkanál langyos tejben
feloldjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, és a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját,
a vaníliakivonatot, a vajat meg az elkavart élesztőt, és összegyúrjuk. Fokozatosan beledolgozzuk a tejet, annyit, hogy puha, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg
helyen fél órát kelesztjük, majd egy centi vastag lappá nyújtjuk. 7 cm-es
formával kivágjuk, egy kisebb formával a közepét is kiszúrjuk. Letakarva még 20
percet kelesztjük, majd bő forró olajban pirosra sütjük. A csokoládét vízgőz
fölött megolvasztjuk, a fánkok egy részét belemártjuk és szórócukorral
megszórjuk. A porcukrot elvegyítjük a citromlével, a megmaradt fánkokat
belemártjuk, szórócukorral megszórjuk és már kínáljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése