.

2016. január 9., szombat

Lyukas fánk


 Hozzávalók (20 darabhoz): 35 dkg liszt, 5dkg puha vaj, 3 evőkanál cukor, 2 tojássárgája, 2 dl tej, 1 evőkanál szárított élesztő, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 mokkáskanál só; a tetejére: 10 dkg étkezési csokoládé, 15 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, színes szórócukrok;  a sütéshez: olaj.


 Elkészítése: Az élesztőt két evőkanál langyos tejben feloldjuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, és a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliakivonatot, a vajat meg az elkavart élesztőt, és összegyúrjuk. Fokozatosan beledolgozzuk a tejet, annyit, hogy puha, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen fél órát kelesztjük, majd egy centi vastag lappá nyújtjuk. 7 cm-es formával kivágjuk, egy kisebb formával a közepét is kiszúrjuk. Letakarva még 20 percet kelesztjük, majd bő forró olajban pirosra sütjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a fánkok egy részét belemártjuk és szórócukorral megszórjuk. A porcukrot elvegyítjük a citromlével, a megmaradt fánkokat belemártjuk, szórócukorral megszórjuk és már kínáljuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése