.

2016. január 8., péntek

Tehéntúrós töltött fánk


 Hozzávalók (9 darabhoz): 45 dkg liszt, 30 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1,25 dl olaj, 4 evőkanál tej, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só; továbbá: lekvár, porcukor.

 Elkészítése: A túrót, ha vizes lecsöpögtetjük. Villával áttörjük, belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a fél citrom levét, a tejet, a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és jól kikavarjuk. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a túrós masszába kavarjuk, és puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastag lapot nyújtunk, 10 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. A korongok felére keményebb lekvárt teszünk, széleit vízzel megkenjük. Egy-egy üres koronggal befödjük, kissé a széleken lenyomkodjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. Tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

 Megjegyzés: Kinyújtáskor, ha a lap vastagabb marad, nem tud kisülni a közepe. Tölthetjük csokoládékrémmel is, de akár töltelék nélkül is süthetjük, mindenképp finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése