Hozzávalók (9 darabhoz): 45 dkg liszt, 30 dkg
tehéntúró, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1,25 dl olaj, 4 evőkanál tej, 1 citrom
reszelt héja és leve, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só; továbbá:
lekvár, porcukor.
Elkészítése: A túrót, ha vizes lecsöpögtetjük.
Villával áttörjük, belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a fél citrom levét,
a tejet, a tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és jól
kikavarjuk. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a túrós masszába kavarjuk, és
puha tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastag lapot nyújtunk, 10
cm-es korongokat szúrunk ki belőle. A korongok felére keményebb lekvárt
teszünk, széleit vízzel megkenjük. Egy-egy üres koronggal befödjük, kissé a
széleken lenyomkodjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük. Tetejét porcukorral
megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Kinyújtáskor, ha a lap vastagabb marad,
nem tud kisülni a közepe. Tölthetjük csokoládékrémmel is, de akár töltelék
nélkül is süthetjük, mindenképp finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése