Jól megtréfált ez az áprilisi időjárás. Havazott, ami ritka dolog az év e szakaszában nálunk. Ha mar hull a hó, akkor hulljon a konyhában is :) gondoltam sütök egy kis havasi kiflit. Nagyi receptje, megsárgult könyvecskéből, nehezen olvasható írassal... :)
3 dkg élesztőt50 ml tejben feloldunk
3 csésze (1 csésze = 2,5 dl)lisztet
1 csésze zsírt
csipet sót
1 db citrom levét és reszelt héját összegyúrunk, kinyútjuk. Öt kis cipóra osztjuk, kerekre nyújtjuk és nyolc egyforma cikket vágunk belőlük,lekvárt teszünk a közepére és kifliformára összehatogatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 perc alatt készre sütjük őket. Egy kis pihentetés után, még melegen, vaníliás porcukorba hempergetjük.
Juj de szép! Imádom! :))
VálaszTörlésOlyan szép a neve: Havasi kifli. Igaz nem csak a neve szép, ő is szép, mert szépre készítetted. Örömteli ünnepeket Nektek!
VálaszTörlésNagyon szépet sütöttél! :) Valóban régi recept lehet, hiszen zsír kell a tésztájába, mégis biztosan nagyon fincsi. Ki fogom próbálni, amúgy is szeretem a lekváros sütiket! :)
VálaszTörlésKöszönöm nektek a kedves szavakat. Nagyon omlós kiflik lesznek, a zsírnak köszönhetően.
VálaszTörlésA zsírt nehogy lecseréljétek, attól lesz jó porhanyós! :) Ha jól értem, nem kelesztetted...Szilvalekvárral szoktam sütni egy hasonló recept szerint, de most nem jut eszembe a neve :)
VálaszTörlésA jó öreg zsír:) ki mellette, ki nem. Én beleteszem amibe belejár:) Nem kelesztettem, a recept nagyon egyszerüen hangzott, azt követtem...és jóó lett:)
VálaszTörlés