.

2012. április 24., kedd

Habcsóktorta

Maradék tojásfehérjéből nem csak pavlovát lehet készíteni, hanem a habcsókkedvelőknek
tortácskákat is.

4 tojásfehérje
csipenyi só
20 dkg porcukor

A tojásfehérjéket a sóval kezdjük el felverni, apránként hozzászitáljuk a porcukrot, addig, amíg kemény habbá áll össze (kb 8-10 perc). A habot nyomózsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 6 db, kb 10 cm átmérőjű korongot nyomunk, a szélükre pedig sűrűn egymás mellé apró habrózsákat. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, másfél órát szárítjuk. A régebbi típusú sütők ajtaját fakanállal résnyire kitámasztjuk, így a
habcsók fehér marad. A tortácskákba folyékony csokit önthetünk és miután megszilárdult, gyümolccsel, gyümölcssalátával, kompóttal, pudinggal fogyaszthatjuk.


6 megjegyzés:

  1. Hű ezek nagyon gyönyörűek és precíz munka!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm mági:) ha jó kemény a hab, könnyen lehet vele dolgozni.

    VálaszTörlés
  3. Én még soha nem készítettem sem Pavlovát, sem habcsóktortát, de nagyon tetszik az ötlet és a kivitelezés is:) AZ meg pláne, hogy a díszítéshez a lehetőségek tárháza áll rendelkezésre! Imádom az ilyen fajta, sokféleképpen variálható édességeket! Gratulálok:)

    VálaszTörlés
  4. A habcsók főleg így csokival egy tömény édesség, de a gyümölcs ellensúlyozza és a gyermekek imádják:) persze nemcsak ők:) Köszönöm heti menük:)

    VálaszTörlés
  5. Ehhez hasonló kivitelezést még nem láttam, nagyon szépen mutatnak a kis koronák, előkelő édességet varázsoltál! Lehetőségek tárháza!!!

    VálaszTörlés