Na ez az édesség nem sokáig tart nálunk :). Mivel nem vagyunk kavé rajongók családi szinten, de a tiramisu az ugye egy vonzó jószág :D ezért rászoktunk erre a verzióra, ami mindenkinek nagyon ízlik.
Szirupot főzünk:
1 és fél dl vízből
2 citrom levéből
3 dkg cukorból
A krémhez:
4 tojássárgáját
6 dkg cukorral habosra kavarunk, beleteszünk
25 dkg mascarpone-t, majd
2 dl felvert édes tejszínhabot keverünk hozzá, lassú, óvatos mozdulatokkal.
Szirupot főzünk:
1 és fél dl vízből
2 citrom levéből
3 dkg cukorból
A krémhez:
4 tojássárgáját
6 dkg cukorral habosra kavarunk, beleteszünk
25 dkg mascarpone-t, majd
2 dl felvert édes tejszínhabot keverünk hozzá, lassú, óvatos mozdulatokkal.
1 nagy csomag babapiskóta minden darabját megmártjuk a citromos szirupban. Lerakjuk egy magas falú tálban a következő módon: egy sor piskóta, egy sor krém, megint piskóta, aztán újra krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg a krém legyen, amit reszelt citromhéjjal megszórunk, majd legalább 4 órára a hűtőbe tesszünk.
Seperc alatt elfogyna nálunk is!!! :D
VálaszTörlésNagyon tetszik a citrom ízesítésű tiramisu ötlete, ki fogom próbálni:) Szerintem forró nyári napokon jól fog esni ez a jól lehűtött, citrusos finomság...!
VálaszTörlés:D
VálaszTörlésNálunk is idejében le kell fotózni, különben eltűnik a modell :D
Igen, a meleg nyáron különösképpen jó. Hűvös, citromos... :)
VálaszTörlésMi szeretjük kávéval is, de ez a citromos variáció is nagyon fincsi lehet! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésMajd írd meg hankka az "eredményt" ! :)
VálaszTörlésDe jó ötlet! Nem vetjük meg ugyan a kávét, de citrommal is nagyon fincsi lehet. Elég ránézni:-)
VálaszTörlésKöszi Gerdi! :) próbáld ki majd :)
VálaszTörlés