.

2012. április 12., csütörtök

Csirkemell saláta



A nagy húsvéti evészetek után valami könnyebb vacsira vágyva született meg a következő recept:

1 fej saláta
2 kisebb fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
4 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg tehéntúró
1 piros paprika
1 sárgapaprika
3 dl joghurt
2 evőkanál olaj

bors

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük.
A lilahagymát vékony szeletekre  vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük. A hozzávalókat összekeverjük, tányérba helyezzük, a csirkemell szeleteket a tetejére tesszük. A zöldhagymát apróra vágjuk, egy keveset félreteszünk belőle. A túrót, a joghurttal és a zöldhagymával kikeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a csirkemellre öntjük, kevés borssal és a maradék zöldhagymával megszórjuk.

9 megjegyzés:

  1. A nap bármely szakában képes vagyok ilyen és ehhez hasonló finom salátát fogyasztani, főleg egy-egy kalóriadús menüvel fémjelzett ünnep után:)

    VálaszTörlés
  2. Mi is így vagyunk vele, főleg, hogy kezdődik a friss zöldség szezon :)

    VálaszTörlés
  3. Könnyed, finom és egészséges! Nagyon tudom szeretni az ilyen salátákat, guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Kérlek nézz be hozzám, van valami számodra : http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/04/sokoldalusag-dij.html :)

    VálaszTörlés
  5. Itt is köszönöm a díjat Kata és azt, hogy gondoltál rám!

    Hankka, Vicuska, örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés