.

2013. január 7., hétfő

Olívás-fetasajtos muffin

Select food  öt éves lesz. Ez alkalomból hirdetett meg egy játékot. A blogjáról kell elkészíteni valamelyik finomságot és azt január 15-ig posztolni. Azt is megemlíteném, hogy a kisorsolt szerencsés nyerhet egy különleges csomagot.
Szoktam nézelődni a blogján, de még nem készítettem el semmit. Most eljött az ideje.
Kinéztem ezt a muffint. Mivel vendégeink jelentkeztek be, hamar el is készítettem.
Annyit változtattam, hogy a tészta felébe nem tettem olívabogyót, mert tudtam, hogy lesz aki nem szereti. Így lett 6-6 darab muffinom, ami pillanatok alatt el is fogyott.
Köszönjük Select food!

2013. január 6., vasárnap

Kalácsmaradék hasznosítása 2- Habos mákosfelfújt

A hangyaboly után a másik része került felhasználásra a kalácsnak. Mákos guba volt a fejemben, aztán a máglyarakás is beugrott. Ugyanakkor az is eszembe jutott, hogy Gizinél karácsony körül láttam valamilyen habos mákost, hát most megkerestem és a receptjét alapul véve megalkottam a saját habos felfújtamat.
Isteni finom lett:-)

2013. január 5., szombat

A 2012-es ÉV BLOGJA - Blog of the Year 2012

Nagyon jól kezdődött az új évünk. Az első napokban nyertünk egy könyvet Mónikától, a Váncza Projekt kivitelezőjétől, amelynek nagyon örültünk és itt is köszönet érte.
Most meg egy díjat kaptunk Mandalától, akit személyesen az óév utolsó napján ismertünk meg.
A díj nagy megtiszteltetés számunkra. Arról szól, hogy adjam tovább bloggereknek, név szerint megjelenítve, majd értesítsem le őket stb...

A díj szabályzata:
1. Selecteaza blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.
2. Posteaza un articol in care nominalizezi blogurile respective (nu exista un numar minim sau maxim admis) si acorda-le premiul.
3. Include un link catre aceasta pagina: “Blog of the Year 2012″ Award –
 http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/, mentionand regulile de fata in postul tau – a nu se altera regulile sau banner-ul premiului!
4. Anunta autorul fiecarui blog caruia ii acorzi premiul si imparte regulile cu acestia.
5. Te poti alatura 
grupului Facebook creat pentru acest premiu – dă “like” pe pagina pe care o poti accesa aici (linkul de la punctul 5), putand astfel sa iti imparti blogul cu o audienta mai larga.
6. Adauga un link catre blogul persoanei care ti-a inmanat premiul si incarca banner-ul premiului pe blogul tau, continuand colectionarea stelelor (maximul este de 6).


Úgy gondolom, hogy mindenki sokat dolgozott az elmúlt évben, így minden kedves idelátogató blogger fogadja szeretettel, hisz mindnyájan megérdemeljük, egyformán!


Köszönjük Mandala!


2013. január 4., péntek

Kalácsmaradék hasznosítása 1- Hangyaboly

Sok kalácsunk volt az idén karácsonyra. Én sütöttem két nagy Panettonne-t, anyukám meglepett két rúd rahátos-dióssal. Fogyott is, de maradt is. A maradék egyik feléből készítettem ezt a finom, krémes hangyabolyt. Hiába voltunk az ünnepi sok finomság után, ez is hamar elfogyott.

2013. január 3., csütörtök

Gesztenyés kalács

A szomszédasszonyom mesélte, hogy imádja a gesztenyét, de még soha nem evett kalácsban. Ez karácsony előtt volt, amikor pontosan ilyen kalácsot készültem sütni.
Meg is ígértem neki, hogy ha kisült, akkor viszek neki egy kóstolót.
A kalács ki is sült, kitettem hűlni, letakartam egy törlővel és meg is feledkeztem róla. Másnap, mikor megláttam a kamrában, ugyanúgy le volt szépen takarva, de csupa két szelet árválkodott, abból is az egyik a sarka volt:-)
Így a szomszédasszony sem kóstolt ebből és a fotózásra is gyengén jutott:-)

2013. január 2., szerda

Tárkonyos pulykaleves citromosan

Karácsonyi levesünk volt. Mivel vakáció, vendégeskedés, pihenés volt az ünnepek alatt, lassan jövök az elmaradt receptekkel:-)

2013. január 1., kedd

Csirkekocsonya

Mostanig csak sertés bőrből, csülökből készítettem kocsonyát. A Párom kollégája újságolta, hogy az édesanyja csirkéből főzött és az milyen finom. Jött a karácsony, hát próbáljuk ki mi is. Zoltán nagyon  operatív volt, meg is tudakolta a nénitől a receptet, aztán jött a neheze. Mindent körbejártam a környékünkön, de nem találtam sehol  csirkelábat. Utolsó próbálkozásként másnap a nagy piacon is megnéztem, ott találtam végre. Egy kissé elgondolkodtató, hogy csirkével az üzletek tele vannak, akkor hová tűnnek a lábak?
Nem szeretném kivesézni a dolgokat, inkább jöjjön a recept.