.

2015. január 12., hétfő

Almás bukta



  Hozzávalók a tésztához:60 dkg liszt, 4 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 8 dkg cukor, 2 dl tej,10 dkg olvasztott vaj; a töltelékhez: 1 kg alma, 4 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj; a tetejére: 3 dkg vaj

Elkészítése: A tésztához a tejet meglangyosítjuk, belekavarunk egy kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kiszorítjuk, majd a cukorral, a fahéjjal összepároljuk és hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk, mindenikre egy kiskanál tölteléket teszünk. Négy csücskétől összecsípjük, megformázzuk és sütőpapíros tepsibe egymástól kisebb távolságokra rakosgatjuk. Tetejüket olvasztott vajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Almásban még nem ettem de mivel imádjuk az almás sütiket így ez is befutó lenne nálunk :)

    VálaszTörlés