.

2015. január 31., szombat

Mexikói egytál




Hozzávalók: 80 dkg konzervvörösbab, 1 kukoricakonzerv, 20 dkg paprikás kolbász, 1 vöröshagyma, 2 piros színű paprika, 4 cikk fokhagyma, 2 dl paradicsomlé, 2 babérlevél, olaj, só, bors, csili, pirospaprika

Elkészítése: Olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, együtt pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, az apróra vágott paprikát, ráöntünk 0,5 dl vizet és födő alatt 10 percig pároljuk. Beletesszük a lecsöpögtetett vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlét meg a babérlevelet, és sóval, borssal, csilivel ízesítjük. Lefödve további 10 percig pároljuk, figyelve arra, hogy a bab épen maradjon. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése