Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 50 dkg savanyú
káposzta, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 alma, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál
őrölt kömény, olaj, só, bors, pirospaprika, tejföl
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A káposztát vékonyra metéljük. Olajon, kevés víz, babérlevél hozzáadásával a
káposztát roppanósra pároljuk, ízesítjük borssal, pirospaprikával, köménnyel.
Olajon a hagymát a zúzott fokhagymával megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott
húst, sózzuk, készre pároljuk, majd a káposztával összeforgatjuk. Az almát
meghámozzuk, felkockázzuk, az ételbe tesszük és néhány perc alatt födő alatt
összefőzzük. Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése