.

2015. január 13., kedd

Almás, savanyúkáposztás csirkemell



 Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 alma, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt kömény, olaj, só, bors, pirospaprika, tejföl

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A káposztát vékonyra metéljük. Olajon, kevés víz, babérlevél hozzáadásával a káposztát roppanósra pároljuk, ízesítjük borssal, pirospaprikával, köménnyel. Olajon a hagymát a zúzott fokhagymával megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, készre pároljuk, majd a káposztával összeforgatjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, az ételbe tesszük és néhány perc alatt födő alatt összefőzzük. Tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése