.

2015. január 15., csütörtök

Aszalt gyümölcsös virágkalács



    Hozzávalók:60 dkg liszt, 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 12 dkg cukor, 2 tojás, 2,5 dkg élesztő, 2,3 dl tej,1 narancs reszelt héja,1 teáskanál vanília kivonat, 6 evőkanál olaj, fél mokkáskanál só;a tetejére: 1 tojássárgája,1 teáskanál tej

Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk. A felébe elkavarunk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A tej másik felébe feloldjuk a cukrot. Az átszitált lisztet elkavarjuk a sóval, a narancshéjjal, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojásokat, a cukros tejet és fokozatosan belegyúrjuk az olajat is. Letakarva egy órát kelesztjük. Két részre vágjuk, fél centis lappá nyújtjuk, megszórjuk az aszalványokkal és felcsavarjuk. Mindkét tekercset 2 centis szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába körbe kirakjuk a szeletekkel. A maradék darabokat a közepébe fektetjük. Letakarva még 20 percet pihentetjük. Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a kalács tetejét a tejes tojássárgájával lekenjük és 30-40 perc alatt pirosra sütjük. 

Megj:Ha nagyon pirosodik a teteje, takarjuk le sütőpapírral. Végezzünk tűpróbát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése