.

2015. január 13., kedd

Savanyú uborkás aprópecsenye



 Hozzávalók: 70 dkg disznócomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 4 savanyú uborka, só, bors

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst és az uborkát csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk.  A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve pirítjuk, majd lefödve saját levében hagyjuk párolódni. Néha kavargatjuk, hagyjuk zsírjára sülni. Hozzáadjuk az uborkát is, együtt még néhány percet pároljuk. Tálaláskor krumplipürét vagy rizst adhatunk hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Imádok főzni.Épp ezért nagyon örülök hogy megtaláltam azt a receptet amit oly régen keresek.A párom imádja, és hosszú idő után kellemesen meglepem őt ezzel az étellel.Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés