Hozzávalók: 70 dkg disznócomb, 10 dkg füstölt
szalonna, 1 vöröshagyma, 4 savanyú uborka, só, bors
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk,
felszeleteljük. A húst és az uborkát csíkokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a
hagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve
pirítjuk, majd lefödve saját levében hagyjuk párolódni. Néha kavargatjuk,
hagyjuk zsírjára sülni. Hozzáadjuk az uborkát is, együtt még néhány percet
pároljuk. Tálaláskor krumplipürét vagy rizst adhatunk hozzá.
Imádok főzni.Épp ezért nagyon örülök hogy megtaláltam azt a receptet amit oly régen keresek.A párom imádja, és hosszú idő után kellemesen meglepem őt ezzel az étellel.Köszönöm szépen.
VálaszTörlés