.

2015. január 31., szombat

Barackos sajttorta



     Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom reszelt héja; a töltelékhez: 1 nagyobb üveg barackbefőtt(7dl-es), 25 dkg tehéntúró, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 0,5 dl befőttlé, 1 evőkanál vaníliakivonat; a tetejére: 1 tasak színtelen tortazselé, 1,5 dl befőttlé

Elkészítése:  22 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A cukrot kikavarjuk a puha vajjal, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a citromlével felfuttatott sütőport meg a reszelt citromhéjat, jól kikavarjuk, végül a lisztet is belevegyítjük. A tésztát a tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet elősütjük. A krémhez a túrót kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a befőttlét, meg a lisztet. A barack felét kockára vágjuk, a krémbe kavarjuk, majd az elősütött lap tetejére simítjuk, és még 25 percet sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Levesszük a karimáját, a maradék barackot felszeleteljük és kirakjuk a tetejét. A zselét 1,5 dl befőttlében a használati utasítás alapján, a torta tetejére öntjük, majd a tortát szeletekre vágva kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Sajtot a tetejére kell szórni, vagy töltelékként kell elképzelni? :)

    VálaszTörlés
  2. Amúgy mindenféle túrós süteményt nagyon-nagyon szeretünk, és biztosan ez is mennyei! Meg is fogjuk sütni, persze sajt nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajttorta, mert a tehéntúrós krém miután megsül összeáll sajtszerű masszává. Ha jobban tetszik cheesecake- nek is lehet nevezni...vagy túrótortának :-) jó étvágyat hozzá kedves!

      Törlés