Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 70 dkg burgonya, 20
dkg csiperkegomba, 2 hagyma, olaj, só, bors, majoránna
Elkészítése: A
burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. A gombát megmossuk,
megtöröljük, nagyobb darabokra szeleteljük. A
hagymákat megtisztítjuk és a hússal együtt felkockázzuk.
Forró
olajon a húst fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve alá pároljuk, majd
zsírjára sütjük és hozzáadjuk a hagymát. Együtt
pirítjuk, majd rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. A
burgonyát kevés olajon pirosra sütjük. Sóval, borssal, majoránnával
ízesítjük.
A hagymás hússal, a gombával összekavarjuk, lefödve néhány percet
pároljuk, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése