.

2015. január 15., csütörtök

Kassai aprópecsenye



 Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 70 dkg burgonya, 20 dkg csiperkegomba, 2 hagyma, olaj, só, bors, majoránna

Elkészítése:  A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. A gombát megmossuk, megtöröljük, nagyobb darabokra szeleteljük. A hagymákat megtisztítjuk és a hússal együtt felkockázzuk. 
  Forró olajon a húst fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve alá pároljuk, majd zsírjára sütjük és hozzáadjuk a hagymát. Együtt pirítjuk, majd rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. A burgonyát kevés olajon pirosra sütjük. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
  A hagymás hússal, a gombával összekavarjuk, lefödve néhány percet pároljuk, majd tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése