Hozzávalók a piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, csipet sütőpor; a krémhez: 25 dkg
gesztenyepüré, 1,5 dl tejszín, 5 dkg cukor, 10 dkg meggy; a tetejére: 10 dkg
csokoládé, 1 teáskanál olaj
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a fokozatosan hozzáadott cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojássárgáját is. A lisztet elvegyítjük a kakaóval meg a sütőporral, beleszitáljuk
a tojáshabba és összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe
simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Melegen papírostól
feltekerjük, nedves konyharuhába csavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a
tejszínt a porcukorral habbá verjük, a gesztenyepürével kikavarjuk és a kihűlt
lapra simítjuk. Tetejét kirakjuk a kimagvalt meggyszemekkel, és felcsavarjuk. A
csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, az olajjal elvegyítjük, és a tekercsre
csurgatjuk. Miután megszilárdult felszeleteljük és tálaljuk.
A férjem de imádná...nagyon guszta! :-)
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés