Hozzávalók: 25 dkg konzerv bab, 1 zsömle, 0,5 dl
tej, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors; a panírozáshoz: 1
tojás, liszt, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj
Elkészítése: A babot lecsöpögtetjük, a zsömlét
feldaraboljuk és ráöntjük a tejet. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A
babot, a zsömlét, a hagymát késes aprítóba tesszük vagy ledaráljuk.
Összekavarjuk a tojással, a zsemlemorzsával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Nedves kézzel lepényeket formálunk, lisztbe, felvert tojásba majd
zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése