.

2015. március 3., kedd

Bablepény



                                        
Hozzávalók: 25 dkg konzerv bab, 1 zsömle, 0,5 dl tej, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors; a panírozáshoz: 1 tojás, liszt, zsemlemorzsa; a sütéshez: olaj

Elkészítése: A babot lecsöpögtetjük, a zsömlét feldaraboljuk és ráöntjük a tejet. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A babot, a zsömlét, a hagymát késes aprítóba tesszük vagy ledaráljuk. Összekavarjuk a tojással, a zsemlemorzsával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Nedves kézzel lepényeket formálunk, lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése