Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg juhtúró, 15 dkg
vaj, 3 szál újhagyma, 2 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 2 teáskanál
só, 1 teáskanál cukor; a tetejére: 1 tojássárgája, 1 teáskanál tej.
Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük
a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk benne a
hagymát, hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztős liszthez adjuk a túrót, a sót, a
tojássárgáját és a vajas hagymát. Puha tésztát gyúrunk, melyet letakarva 1 órát
kelesztünk. A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk,
kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket a tojássárgás tejjel
lekenjük. Morzsolt túróval megszórjuk és előmelegített
sütőben 180 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
Nagyon jól néz ki, és remek ez a kép! :) Igazi tavaszi hangulata van...
VálaszTörlésKöszönöm Tímea! :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés