.

2015. március 5., csütörtök

Boros, fokhagymás sajtleves



 Hozzávalók: 1,5 l zöldségleves, 20 dkg száraz sajt, 10 dkg tejfölös sajtkrém, 1 dl fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, fehér bors, só, szerecsendió, petrezselyemzöld

Elkészítése: Az olvasztott vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, ízesítjük fehér borssal, szerecsendióval és felforraljuk. A sajt felét lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a krémsajtot, a meleg levesből merünk hozzá, csomómentesre kavarjuk, és a levesbe öntjük. Hozzáöntjük a bort, eget forralunk rajta, ízlés szerint sózzuk és tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk, levesbetétként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése