Hozzávalók: 1,5 l zöldségleves, 20 dkg száraz sajt,
10 dkg tejfölös sajtkrém, 1 dl fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 5
dkg vaj, fehér bors, só, szerecsendió, petrezselyemzöld
Elkészítése: Az olvasztott vajon a zúzott fokhagymát
megfuttatjuk, felöntjük a zöldséglevessel, ízesítjük fehér borssal,
szerecsendióval és felforraljuk. A sajt felét lereszeljük, hozzáadjuk a
tojássárgáját, a krémsajtot, a meleg levesből merünk hozzá, csomómentesre
kavarjuk, és a levesbe öntjük. Hozzáöntjük a bort, eget forralunk rajta, ízlés
szerint sózzuk és tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. A maradék
sajtot kis kockákra vágjuk, levesbetétként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése