Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 20 dkg zöldborsó, 3
virsli, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítő, só,
bors, petrezselyemzöld
Elkészítése: A
burgonyát, a répát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk
a répát, a burgonyát és kevergetve összepirítjuk. Felöntjük
vízzel, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és födő alatt 15 percig
főzzük. Beleszórjuk
a borsót, együtt főzzük még 5 percet. A virslit felkarikázzuk,
a levesbe tesszük, hagyjuk még egyet lobbanni. Tetejére apróra vágott
petrezselyemzöldet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése