.

2015. március 16., hétfő

Zöldborsós-virslis burgonyaleves




  Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 20 dkg zöldborsó, 3 virsli, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítő, só, bors, petrezselyemzöld

  Elkészítése: A burgonyát, a répát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát, a burgonyát és kevergetve összepirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk az ételízesítőt és födő alatt 15 percig főzzük. Beleszórjuk a borsót, együtt főzzük még 5 percet. A virslit felkarikázzuk, a levesbe tesszük, hagyjuk még egyet lobbanni. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.


       
        
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése