Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg zsír,
15-20 dkg tejföl, 1 tojás, 1 tasak sütőpor, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 15
dkg cukor, 15 dkg mák, 12 dkg főtt krumpli, 0,5 dl víz
Elkészítése: A mákot ledaráljuk, a krumplit
meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük. A cukorból és vízből szirupot főzünk,
hozzáadjuk a mákot, a krumplit. Kikavarjuk és hűlni hagyjuk. A lisztet
elkavarjuk a sóval, a sütőporral, elsúroljuk a zsírral. Hozzáadjuk a tojást és
annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk,
amit tenyérnyi kockákra vágunk. Közepükbe elosztjuk a tölteléket, majd egyik
oldalát áthajtva széleit összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Melegen megszórhatjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése