.

2015. március 9., hétfő

Krumplis-mákos párnák




Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15-20 dkg tejföl, 1 tojás, 1 tasak sütőpor, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 15 dkg cukor, 15 dkg mák, 12 dkg főtt krumpli, 0,5 dl víz

Elkészítése: A mákot ledaráljuk, a krumplit meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük. A cukorból és vízből szirupot főzünk, hozzáadjuk a mákot, a krumplit. Kikavarjuk és hűlni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, a sütőporral, elsúroljuk a zsírral. Hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 3-4 mm vastag téglalapot nyújtunk, amit tenyérnyi kockákra vágunk. Közepükbe elosztjuk a tölteléket, majd egyik oldalát áthajtva széleit összenyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Melegen megszórhatjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése