Hozzávalók: 15 dkg csalán, 2 zsemle, 2 tojás, 5 dkg
füstölt kolbász, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése: A csalánt leforrázzuk, apróra vágjuk. A
sajtot megreszeljük, a kolbászt kis kockákra vágjuk. A csalánhoz adjuk a tojásokat, a kolbászt, a
sajtot, a zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal.
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, a csalános masszába kavarjuk.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a zsemléket. Tetejére egy-egy kis kocka vajat
teszünk, a többi vajat a zsemle aljára kenjük. Tepsibe helyezzük, előmelegített
sütőben közepes tűzön megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése