.

2015. március 18., szerda

Csalánnal töltött zsömle



    Hozzávalók: 15 dkg csalán, 2 zsemle, 2 tojás, 5 dkg füstölt kolbász, 5 dkg sajt, 5 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors.


  Elkészítése: A csalánt leforrázzuk, apróra vágjuk. A sajtot megreszeljük, a kolbászt kis kockákra vágjuk.  A csalánhoz adjuk a tojásokat, a kolbászt, a sajtot, a zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, a csalános masszába kavarjuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a zsemléket. Tetejére egy-egy kis kocka vajat teszünk, a többi vajat a zsemle aljára kenjük. Tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése