.

2015. április 19., vasárnap

Barna-fehér kockák





  Hozzávalók az alaphoz: 20 dkg babapiskóta; a krémhez:25 dkg krémsajt (mascarpone), 3 tojássárgája, 2 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor; a sziruphoz: 1 citrom, 1 dl víz, 1 evőkanál cukor; a tetejére: fehér-fekete csokoládéreszelék.

  Elkészítése: A citrom levét kicsavarjuk, elkavarjuk a vízzel, a cukorral és összefőzzük. A piskótákat megforgatjuk benne, majd egy négyszögletes tálba egymás mellé helyezzük. A tojássárgáját habosra kavarjuk a porcukorral, a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük. A tojássárgáját simára kavarjuk a krémsajttal, majd a tejszínhabbal. A krémet két adagra osztjuk és az egyik adagot a kakaóporral összekeverjük. A kétféle krémet egy-egy nyomózsákba töltjük és egymás mellé felváltva csíkokat húzunk. Tetejét csokoládéreszelékkel szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése