Hozzávalók az alaphoz: 20 dkg babapiskóta; a
krémhez:25 dkg krémsajt (mascarpone), 3 tojássárgája, 2 dl tejszín, 5 dkg
porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaópor; a sziruphoz: 1 citrom, 1
dl víz, 1 evőkanál cukor; a tetejére: fehér-fekete csokoládéreszelék.
Elkészítése: A citrom levét kicsavarjuk, elkavarjuk
a vízzel, a cukorral és összefőzzük. A piskótákat megforgatjuk benne, majd egy
négyszögletes tálba egymás mellé helyezzük. A tojássárgáját habosra kavarjuk a
porcukorral, a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük. A
tojássárgáját simára kavarjuk a krémsajttal, majd a tejszínhabbal. A krémet két
adagra osztjuk és az egyik adagot a kakaóporral összekeverjük. A kétféle krémet
egy-egy nyomózsákba töltjük és egymás mellé felváltva csíkokat húzunk. Tetejét
csokoládéreszelékkel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése