.

2015. április 26., vasárnap

Burgonyás-diós kuglóf



    Hozzávalók: 20 dkg burgonya, 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 4 tojás, 8 dkg dió, 0,5 tasak sütőpor, 0,5 dl olaj, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só; a forma kikenéséhez: kevés vaj és liszt.


  Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Három tojás sárgáját és egy egész tojást habosra kavarunk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a krumplit, a liszttel elkavart sütőport, a citromhéjat és beleszórjuk az apróra vágott diót, a sót. Az egészet jól kikavarjuk, majd a keményre vert tojáshabbal óvatosan összeforgatjuk. A formát kivajazzuk, liszttel megszórjuk. A masszát belesimítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése