Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 hagyma, 1 répa, 1
evőkanál zsír, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, pirospaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A burgonyát, a hagymát, a répát
megtisztítjuk. A burgonyát kockára, a hagymát apróra, vágjuk, a répát
felszeleteljük. Zsíron a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, a
répát, a burgonyakockákat. Összeforgatjuk, majd feltöltjük vízzel. Sózzuk és
félpuhára főzzük. A tojást villával felverjük, csipet sót adunk hozzá, a
liszttel kemény tésztát gyúrunk. A lobogó levesbe csipegetjük, készre főzzük.
Tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése