Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10
dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, 2
tojássárgája, ½ citrom héja, csipet só; a krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 2 dl
tejszín; a tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1 teáskanál olaj, színes szórócukor.
Elkészítése: A tejszínben a darabokra tördelt
csokoládét állandó keverés közben megolvasztjuk. Kihűtjük, majd néhány órára
hűtőbe tesszük. A lisztet a sóval, a cukrokkal, a lereszelt citromhéjjal
elkavarjuk. A vajjal, a zsírral, a tojássárgájával összegyúrjuk, és annyi
tejfölt adunk hozzá, hogy sima tésztát kapjunk. Hűtőbe 30 percet pihentetjük,
majd 3 mm vastag lappá nyújtjuk. Kerek formával kivágjuk és közepesen meleg
sütőben megsütjük. A hideg tejszínes csokoládémasszát habbá verjük, nyomózsákba
töltjük és a korongok felére kis halmot nyomunk. A tejcsokoládét vízgőz fölött
megolvasztjuk, elkavarjuk az olajjal. A korongok tetejét bevonjuk vele, színes
szórócukorral megszórjuk, majd a habos tésztára helyezzük.
Helyes kis tornyocskák, szívesen megkóstolnám. :-)
VálaszTörlésSzívesen adom :)
Törlés