.

2015. április 24., péntek

Csokoládékrémes korongok




   Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája, ½ citrom héja, csipet só; a krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín; a tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1 teáskanál olaj, színes szórócukor.


   Elkészítése: A tejszínben a darabokra tördelt csokoládét állandó keverés közben megolvasztjuk. Kihűtjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük. A lisztet a sóval, a cukrokkal, a lereszelt citromhéjjal elkavarjuk. A vajjal, a zsírral, a tojássárgájával összegyúrjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy sima tésztát kapjunk. Hűtőbe 30 percet pihentetjük, majd 3 mm vastag lappá nyújtjuk. Kerek formával kivágjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük. A hideg tejszínes csokoládémasszát habbá verjük, nyomózsákba töltjük és a korongok felére kis halmot nyomunk. A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, elkavarjuk az olajjal. A korongok tetejét bevonjuk vele, színes szórócukorral megszórjuk, majd a habos tésztára helyezzük.

2 megjegyzés: