Hozzávalók: 60 dkg csiperke, 1 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál paprikakrém, 1 teáskanál ételízesítő, 1
dl tejföl, petrezselyemzöld, olaj, só, bors; a nokedlihez: 1 tojás, csipet só,
4-5 evőkanál liszt.
Elkészítése: A gombákat megmossuk, felszeleteljük.
Kevés olajon elkezdjük párolni, sózzuk. Rászórjuk a lisztet, a
pirospaprikát és feltöltjük vízzel. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az ételízesítőt
és megfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A nokedlihez a tojást csipetnyi sóval,
villával felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Kanállal
a fövő levesbe kis galuskákat szaggatunk. Néhány perc alatt megfőzzük. A
tejfölt egy merőkanál levessel elkavarjuk, majd az egészet összevegyítjük. Tetejére
apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Tálalásnál még tejfölt kínálunk
hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése