.

2015. április 20., hétfő

Gombaleves egyszerűen




  Hozzávalók: 60 dkg csiperke, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál paprikakrém, 1 teáskanál ételízesítő, 1 dl tejföl, petrezselyemzöld, olaj, só, bors; a nokedlihez: 1 tojás, csipet só, 4-5 evőkanál liszt.


  Elkészítése: A gombákat megmossuk, felszeleteljük. Kevés olajon elkezdjük párolni, sózzuk. Rászórjuk a lisztet, a pirospaprikát és feltöltjük vízzel. Hozzáadjuk a paprikakrémet, az ételízesítőt és megfőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. A nokedlihez a tojást csipetnyi sóval, villával felverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy lágyabb tésztát kapjunk. Kanállal a fövő levesbe kis galuskákat szaggatunk. Néhány perc alatt megfőzzük. A tejfölt egy merőkanál levessel elkavarjuk, majd az egészet összevegyítjük. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Tálalásnál még tejfölt kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése