Hozzávalók: 20 dkg száraz csicseriborsó, 15 dkg vaj,
1 lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1
mokkáskanál őrölt kömény, 1 babérlevél, só, bors, kevés citromlé.
Elkészítése: A csicseriborsót este beáztatjuk.
Másnap sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni,
majd belekavarjuk a vajat. Botmixerrel pürésítjük. A tojást keményre főzzük, a
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csicseriborsó krémbe kavarjuk a
hagymát, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel,
pirospaprikával, kevés citromlével és jól kikavarjuk. A tojást megtisztítjuk,
kockára vágva rászórjuk a krémre. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése