.

2015. április 20., hétfő

Csicseriborsókrém



  
  Hozzávalók: 20 dkg száraz csicseriborsó, 15 dkg vaj, 1 lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1 babérlevél, só, bors, kevés citromlé.


  Elkészítése: A csicseriborsót este beáztatjuk. Másnap sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd belekavarjuk a vajat. Botmixerrel pürésítjük. A tojást keményre főzzük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csicseriborsó krémbe kavarjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, pirospaprikával, kevés citromlével és jól kikavarjuk. A tojást megtisztítjuk, kockára vágva rászórjuk a krémre. Pirítóssal vagy friss kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése