.

2015. április 26., vasárnap

Burgonyaleves húsgombóccal




  Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg darált hús, 2 répa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 tojás, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.


  Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A répát, a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A húshoz adjuk a rizst, a tojást, sót, borsot és jól összedolgozzuk. Olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a zöldségeket, feltöltjük vízzel. Mikor forr, nedves kézzel gombócokat készítünk, a levesbe tesszük, majd hozzáadjuk a krumplit és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Amikor minden puhára főtt, a lisztet elkavarjuk a tejföllel, a levest behabarjuk, majd kiforraljuk. Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt szórunk. Tálalásnál tárkonyecetet, csípős paprikát kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése