Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg darált hús, 2
répa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1 tojás, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1
evőkanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, kockára
vágjuk. A répát, a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk.
A húshoz adjuk a rizst, a tojást, sót, borsot és jól összedolgozzuk. Olajon a
hagymát megdinszteljük, rádobjuk a zöldségeket, feltöltjük vízzel. Mikor forr,
nedves kézzel gombócokat készítünk, a levesbe tesszük, majd hozzáadjuk a
krumplit és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Amikor minden puhára
főtt, a lisztet elkavarjuk a tejföllel, a levest behabarjuk, majd kiforraljuk.
Tetejére apróra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt szórunk. Tálalásnál
tárkonyecetet, csípős paprikát kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése