Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3
evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1
tasak sütőpor, 1 evőkanál rumaroma, csipet só, baracklekvár, 10 dkg
étcsokoládé, 1 teáskanál olaj, 2 doboz színes drazsécukor.
Elkészítése: A lisztet elkavarjuk a sóval, a vajjal
morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrokat, a sütőport, a tojássárgáját, a
rumot és annyi tejfölt, hogy rugalmas cipót kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőben
fél órát pihentetjük. Lisztezett munkalapon 3 mm vékony lappá nyújtjuk és 5 cm
átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire egymástól centis
távolságra helyezzük a korongokat és előmelegített 180 fokos sütőben világosra
sütjük. Miután kihűltek baracklekvárral kettesével összeragasztjuk. A
csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, elkavarjuk az olajjal. Kiskanállal
mindenik korongra csurgatunk, tetejét színes drazséval kirakjuk. Hagyjuk
megszáradni.
Igazán szépségesek lettek :)
VálaszTörlésKöszönöm Millye! :)
Törlés