.

2015. április 19., vasárnap

Bonbonos tallérok



 
  
 Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál rumaroma, csipet só, baracklekvár, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál olaj, 2 doboz színes drazsécukor.

  Elkészítése: A lisztet elkavarjuk a sóval, a vajjal morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a cukrokat, a sütőport, a tojássárgáját, a rumot és annyi tejfölt, hogy rugalmas cipót kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőben fél órát pihentetjük. Lisztezett munkalapon 3 mm vékony lappá nyújtjuk és 5 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire egymástól centis távolságra helyezzük a korongokat és előmelegített 180 fokos sütőben világosra sütjük. Miután kihűltek baracklekvárral kettesével összeragasztjuk. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, elkavarjuk az olajjal. Kiskanállal mindenik korongra csurgatunk, tetejét színes drazséval kirakjuk. Hagyjuk megszáradni.

2 megjegyzés: