Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 1 lilahagyma, 1
piros színű paprika, 1 doboz kukorica, 10 dkg szárazsajt, fél fej jégsaláta, 3
dl tejföl, olaj, só, őrölt kömény, chilipor, oregánó, őrölt bors; a
tortillához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál
olaj, 1,4 dl forró víz.
Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval
elkavarjuk, beledolgozzuk az olajat, majd ráöntjük a forró vizet. Kanállal elkavarjuk,
majd gombóccá gyúrjuk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A csirkemellet
felcsíkozzuk, a hagymát, a paprikát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Forró
olajra tesszük a húst, megszórjuk a fűszerekkel és megsütjük. A tejfölbe
elkavarjuk a kukoricát, a hagymát, a paprikát, a sajtot és sóval, chilivel
ízesítjük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk. A tésztát nyolc részre
vágjuk, mindeniket vékony körré nyújtjuk és száraz forró serpenyőben mindkét
oldalán megsütjük. A meleg tortillát megkenjük a tejfölös szósszal, húst és
salátát pakolunk rá, majd felcsavarjuk és fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése