.

2015. április 20., hétfő

Csirkés burritos




  Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé, 1 lilahagyma, 1 piros színű paprika, 1 doboz kukorica, 10 dkg szárazsajt, fél fej jégsaláta, 3 dl tejföl, olaj, só, őrölt kömény, chilipor, oregánó, őrölt bors; a tortillához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1,4 dl forró víz.


  Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval elkavarjuk, beledolgozzuk az olajat, majd ráöntjük a forró vizet. Kanállal elkavarjuk, majd gombóccá gyúrjuk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A csirkemellet felcsíkozzuk, a hagymát, a paprikát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. Forró olajra tesszük a húst, megszórjuk a fűszerekkel és megsütjük. A tejfölbe elkavarjuk a kukoricát, a hagymát, a paprikát, a sajtot és sóval, chilivel ízesítjük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk. A tésztát nyolc részre vágjuk, mindeniket vékony körré nyújtjuk és száraz forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. A meleg tortillát megkenjük a tejfölös szósszal, húst és salátát pakolunk rá, majd felcsavarjuk és fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése