Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír,
10 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom héja, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál sütőpor,
csipet só; a habcsókhoz: 5 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 1 teáskanál citromlé,
csipet só; továbbá: lekvár.
Elkészítése: A lisztet a cukorral, a sütőporral, a
sóval, a reszelt citromhéjjal elkavarjuk. Hozzáadjuk a zsírt, egy tojást, egy
tojássárgáját, a tejfölt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát vékonyra
kinyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. A
tojásfehérjét a sóval elkezdjük felverni, fokozatosan adva hozzá a porcukrot,
majd a citromlevet. A kemény habot nyomózsákba kanalazzuk, a virágok tetejére
kisebb halmot nyomunk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése