.

2015. május 7., csütörtök

Habcsókos linzervirág



  
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 15 dkg zsír, 10 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom héja, 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a habcsókhoz: 5 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 1 teáskanál citromlé, csipet só; továbbá: lekvár.

  Elkészítése: A lisztet a cukorral, a sütőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal elkavarjuk. Hozzáadjuk a zsírt, egy tojást, egy tojássárgáját, a tejfölt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, virágformával kiszúrjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük felverni, fokozatosan adva hozzá a porcukrot, majd a citromlevet. A kemény habot nyomózsákba kanalazzuk, a virágok tetejére kisebb halmot nyomunk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése