.

2015. május 20., szerda

Tehéntúrós, mazsolás kocka



29x21 cm-es tepsihez

  Hozzávalók a tésztához: 17 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 0,75 dl olaj, 0,75 dl tej, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a krémhez: 35 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja.


  Elkészítése: A tésztához a tojásokat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd belekavarjuk az olajat. A lisztet a sütőporral, a sóval elvegyítjük és felváltva a tejjel a tojásos masszába kavarjuk. A tésztát sütőpapíros tepsibe simítjuk. A tehéntúrót a cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a mazsolával kikavarjuk, a tésztára rakosgatjuk, majd villával kissé összehúzzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése