Hozzávalók: 50 dkg leveszöldség (répa, zellergyökér,
petrezselyemgyökér, karalábé), 1 zöldpaprika, 1 hagyma, 10 dkg zöldborsó, 1 dl
sűrű paradicsomlé, 5 dkg cérnametélt, zöldpetrezselyem, zeller zöld, olaj, só,
bors.
Elkészítése: A leveszöldséget, a zöldpaprikát, a
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olajon a hagymát a répával megfuttatjuk,
majd a többi zöldséget is hozzáadva összepároljuk. Felöntjük vízzel, sózzuk,
borsozzuk és félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a házi tésztát, néhány
perc alatt puhára főzzük, majd belekavarjuk a paradicsomlevet. Tetejére apróra
vágott zöldfűszert szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése