.

2015. május 7., csütörtök

Könnyű zöldségleves




  Hozzávalók: 50 dkg leveszöldség (répa, zellergyökér, petrezselyemgyökér, karalábé), 1 zöldpaprika, 1 hagyma, 10 dkg zöldborsó, 1 dl sűrű paradicsomlé, 5 dkg cérnametélt, zöldpetrezselyem, zeller zöld, olaj, só, bors.

  Elkészítése: A leveszöldséget, a zöldpaprikát, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olajon a hagymát a répával megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is hozzáadva összepároljuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, a házi tésztát, néhány perc alatt puhára főzzük, majd belekavarjuk a paradicsomlevet. Tetejére apróra vágott zöldfűszert szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése