.

2015. május 25., hétfő

Zabpelyhes, almás keksz




  Hozzávalók:20 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 2 tojás, 2 alma, 1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.

  Elkészítése: A puha vajat a cukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a vanília aromát. A lisztet a zabpehellyel, a fahéjjal, a sütőporral, a sóval elvegyítjük. Az almát meghámozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A vajas masszához kavarjuk az almát, majd a lisztes keveréket. A puha tésztából kiskanállal sütőpapíros tepsire halmokat rakunk. Előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése