Hozzávalók:20 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, 10 dkg
vaj, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 2 tojás, 2 alma, 1 teáskanál vanília aroma, 1
teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.
Elkészítése: A puha vajat a cukorral kikavarjuk,
majd hozzáadjuk a tojást, a mézet, a vanília aromát. A lisztet a zabpehellyel,
a fahéjjal, a sütőporral, a sóval elvegyítjük. Az almát meghámozzuk, húsát apró
kockákra vágjuk. A vajas masszához kavarjuk az almát, majd a lisztes keveréket.
A puha tésztából kiskanállal sütőpapíros tepsire halmokat rakunk. Előmelegített
180 fokos sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése