.

2015. május 12., kedd

Lekváros tekercs



  Hozzávalók 2 rúdhoz: 60 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 2,3 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 citrom lereszelt héja, 1 tasak vaníliás cukor, két csipet só; tölteléknek: egy üveg lekvár; a tetejére: 1 tojássárgája, 1 teáskanál tej.


  Elkészítése: A langyos tejbe egy teáskanál cukrot elkavarunk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkavarjuk a cukrokkal, a sóval, a lereszelt citromhéjjal, közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojásokat, majd az olvasztott vajjal és az olajjal összedolgozzuk. Puha, sima tésztát kapunk, melyet letakarva 1 órát kelesztünk. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Keményebb szilvalekvárral a lapot megkenjük úgy, hogy szélei 1 cm-re tisztán maradjanak, majd felcsavarjuk.  Sütőpapíros tepsire fektetjük. Tetejüket a tejes tojással lekenjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. 
                      

      

    

      .
      
     
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése