Hozzávalók 2 rúdhoz: 60 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás, 5
dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 2,3 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 citrom lereszelt héja,
1 tasak vaníliás cukor, két csipet só; tölteléknek: egy üveg lekvár; a
tetejére: 1 tojássárgája, 1 teáskanál tej.
Elkészítése: A
langyos tejbe egy teáskanál cukrot elkavarunk, belemorzsoljuk az élesztőt és
hagyjuk felfutni. A lisztet elkavarjuk a cukrokkal, a sóval, a lereszelt citromhéjjal, közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojásokat, majd az olvasztott vajjal és az olajjal összedolgozzuk. Puha,
sima tésztát kapunk, melyet letakarva 1 órát kelesztünk. A
tésztát két részre osztjuk, mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. Keményebb
szilvalekvárral a lapot megkenjük úgy, hogy szélei 1 cm-re tisztán maradjanak,
majd felcsavarjuk. Sütőpapíros
tepsire fektetjük. Tetejüket a tejes tojással lekenjük és előmelegített sütőben
180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése