.

2015. május 25., hétfő

Zöldséges hústekercs




  Hozzávalók:50 dkg vegyes darált hús, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 1 répa, 2 evőkanál zöldborsó, 2 evőkanál kukorica, 8 dkg sajt, 3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyemzöld.

  Elkészítése: A répát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Annyi vizet töltünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a zöldborsót, a kukoricát, kevés sót és puhára pároljuk. A sajtot lereszeljük. A zsemlét feldaraboljuk, a tejet ráöntjük. A húshoz adjuk a kinyomkodott zsömlét, a zúzott fokhagymát, a tojást, apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot és összekavarjuk. Fóliára 30x23 cm-es téglalapot formálunk a húsos masszából. A zöldségeket leszűrjük, a sajttal elkavarjuk, hosszába a hús közepére halmozzuk. A fólia egyik végétől felcsavarjuk jó szorosan. Tepsibe helyezzük, lekenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített 180 fokos sütőben egy órát sütjük. 

  Megj: Ha fagyasztott zöldborsót és kukoricát használunk, a répával együtt pároljuk néhány percig, ha viszont konzervet, akkor csak a répát pároljuk, a borsót és kukoricát utána adjuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése