Hozzávalók: 30 dkg eper, 12 dkg cukor, 2,5 dl
tejszín, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor.
Elkészítése: Az epret megmossuk, szárától
megtisztítjuk. 2-3 szemet félreteszünk díszíteni. Az eper háromnegyedét
botmixerrel pürésítjük, a maradékot darabosra vágjuk. Fél deci vízből a
cukorral szirupot főzünk. A langyos sziruphoz kavarjuk egyesével a
tojássárgáját, a vaníliás cukrot, majd kavargatva gyenge tűzön besűrítjük.
Néhány percet hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk az eperpürét, a habbá vert
tejszínt és a feldarabolt epret. Egy kerek aljú szűrőt fóliával kibélelünk, a habot
belesimítjuk és legalább 6 órára fagyasztóba tesszük. Tálaláskor a fóliát
lehúzzuk róla, felszeleteljük, és az eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése