.

2015. május 26., kedd

Eperparfé



  
  Hozzávalók: 30 dkg eper, 12 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 2 tojássárgája, 1 vaníliás cukor.


  Elkészítése: Az epret megmossuk, szárától megtisztítjuk. 2-3 szemet félreteszünk díszíteni. Az eper háromnegyedét botmixerrel pürésítjük, a maradékot darabosra vágjuk. Fél deci vízből a cukorral szirupot főzünk. A langyos sziruphoz kavarjuk egyesével a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, majd kavargatva gyenge tűzön besűrítjük. Néhány percet hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk az eperpürét, a habbá vert tejszínt és a feldarabolt epret. Egy kerek aljú szűrőt fóliával kibélelünk, a habot belesimítjuk és legalább 6 órára fagyasztóba tesszük. Tálaláskor a fóliát lehúzzuk róla, felszeleteljük, és az eperrel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése