Hozzávalók (3pár virslihez): 3 pár virsli, 8 dkg sajt, 2 tojás, 3
evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, bors; a mártogatóshoz: 1 dl tejföl, 1
gerezd fokhagyma, só, kapor; a sütéshez: olaj.
Elkészítése: A virslit kettévágjuk, a sajtot
lereszeljük, majd a zsemlemorzsával összevegyítjük. A tojást villával
felverjük, borsozzuk. A virslit lisztbe, felvert tojásba, majd a sajtos
morzsába forgatjuk és bő forró olajban pirosra sütjük. Papírra szedjük ki, hogy
a fölösleges olajat fölszívja. A tejfölt elkavarjuk a zúzott fokhagymával, az
apróra vágott kaporral, sózzuk és a rántott virslivel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése