.

2015. május 20., szerda

Sajtbundás virsli


  Hozzávalók (3pár virslihez): 3 pár virsli, 8 dkg sajt, 2 tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, bors; a mártogatóshoz: 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, kapor; a sütéshez: olaj.


  Elkészítése: A virslit kettévágjuk, a sajtot lereszeljük, majd a zsemlemorzsával összevegyítjük. A tojást villával felverjük, borsozzuk. A virslit lisztbe, felvert tojásba, majd a sajtos morzsába forgatjuk és bő forró olajban pirosra sütjük. Papírra szedjük ki, hogy a fölösleges olajat fölszívja. A tejfölt elkavarjuk a zúzott fokhagymával, az apróra vágott kaporral, sózzuk és a rántott virslivel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése