.

2015. május 12., kedd

Májcsíkok burgonyafelfújttal


  Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 5 tojás, 15 dkg sajt, 10 dkg vaj, 50 dkg disznómáj, 2 gerezd fokhagyma, olaj, rozmaring, szerecsendió, só, bors.


  Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, megtisztítjuk, megtörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojások sárgáját, sót, borsot, kevés szerecsendiót. Kikavarjuk, majd a keményre vert tojáshabot is beleforgatjuk. Kisebb kiolajozott formákba simítjuk és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A májat csíkokra vágjuk, forró olajba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt rozmaringgal és pirosra sütjük. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk. A megsült felfújttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése