Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 5 tojás, 15 dkg sajt,
10 dkg vaj, 50 dkg disznómáj, 2 gerezd fokhagyma, olaj, rozmaring,
szerecsendió, só, bors.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk
kihűlni, megtisztítjuk, megtörjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a tojások sárgáját,
sót, borsot, kevés szerecsendiót. Kikavarjuk, majd a keményre vert tojáshabot
is beleforgatjuk. Kisebb kiolajozott formákba simítjuk és előmelegített sütőben
35-40 perc alatt megsütjük. A májat csíkokra vágjuk, forró olajba tesszük.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt rozmaringgal és pirosra
sütjük. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk. A megsült felfújttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése