.

2015. március 18., szerda

Csalános minipite




 Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 4 dkg zsír, 1 tojás, 1/2 dl tej, 1 dkg élesztő, csipet só; a töltelékhez: 40 dkg csalán, 4 szál zöldhagyma, 20 dkg juhtúró, 1 evőkanál vaj, só, bors.

 Elkészítése: A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A lisztet elkavarjuk a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, a zsírral, a tojással, végül az élesztős tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva 15 percet pihentetjük. A csalánt leforrázzuk, apróra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vajon megfuttatjuk. Rátesszük a csalánt, sózzuk, borsozzuk és az elmorzsolt túróval elkavarjuk. A tésztát kisebb piteformákba nyomkodjuk, elosztjuk tetejükön a csalános tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése