Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 4
dkg zsír, 1 tojás, 1/2 dl tej, 1 dkg élesztő, csipet só; a töltelékhez: 40 dkg
csalán, 4 szál zöldhagyma, 20 dkg juhtúró, 1 evőkanál vaj, só, bors.
Elkészítése: A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt,
hagyjuk felfutni. A lisztet elkavarjuk a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, a
zsírral, a tojással, végül az élesztős tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva
15 percet pihentetjük. A csalánt leforrázzuk, apróra vágjuk. A zöldhagymát
megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vajon megfuttatjuk. Rátesszük a csalánt,
sózzuk, borsozzuk és az elmorzsolt túróval elkavarjuk. A tésztát kisebb
piteformákba nyomkodjuk, elosztjuk tetejükön a csalános tölteléket és
előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése