.

2015. március 9., hétfő

Csirkegulyás




Hozzávalók: fél csirke, 3 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 40 dkg burgonya, 1 paradicsom, 0,5 zöldpaprika, 1 evőkanál paprikakrém vagy gulyáskrém, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál köménymag, olaj, só; a nokedlihez: 1 tojás, csipet só, 2-3 evőkanál liszt

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk, a csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Kevés olajat felmelegítünk, a köménymagot kipattogtatjuk benne. Rádobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csirkedarabokat, a pirospaprikát, összeforgatjuk, néhány percig sütjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, paprikakrémet adunk hozzá, felforraljuk és beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a paprikát. 5 perc fövés után hozzáadjuk a paradicsomot, majd újabb 10 perc után a burgonyát és hagyjuk főni. Ezalatt elkészítjük a nokedlit. A tojás nagyságától függően hozzáadjuk a lisztet, a sót, összekavarjuk, kanállal a rotyogó gulyásba szaggatjuk, majd készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése