Hozzávalók: fél csirke, 3 vöröshagyma, 1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér, 40 dkg burgonya, 1 paradicsom, 0,5 zöldpaprika, 1
evőkanál paprikakrém vagy gulyáskrém, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál
köménymag, olaj, só; a nokedlihez: 1 tojás, csipet só, 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket
megtisztítjuk, kockára vágjuk, a csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Kevés olajat
felmelegítünk, a köménymagot kipattogtatjuk benne. Rádobjuk a hagymát, üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a csirkedarabokat, a pirospaprikát, összeforgatjuk, néhány
percig sütjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, paprikakrémet
adunk hozzá, felforraljuk és beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret,
a paprikát. 5 perc fövés után hozzáadjuk a paradicsomot, majd újabb 10 perc
után a burgonyát és hagyjuk főni. Ezalatt elkészítjük a nokedlit. A tojás
nagyságától függően hozzáadjuk a lisztet, a sót, összekavarjuk, kanállal a
rotyogó gulyásba szaggatjuk, majd készre főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése