.

2015. március 3., kedd

Diós almagombóc



   Hozzávalók: 50 dkg alma, 5 dkg dióbél, 8 dkg cukor, 12 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg puha vaj, 2 evőkanál liszt, fél citrom, 1 tojás, 1 tojássárgája, 0,5 dl tej; beleforgatni: 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dióbél, 1 evőkanál vaj; cukor

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A diót durvára daraboljuk. Az almához adjuk a diót, a cukrot, a zsemlemorzsát, a vajat, a lisztet, a citrom lereszelt héját, a tojást, a tojássárgáját és a tejet. Jól összedolgozzuk, nedves kézzel gombócokat formálunk. Vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Forró sós vízben a gombócokat kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük és a diós morzsába forgatjuk. Ízlés szerint tálaláskor még cukrozhatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Imádnivaló :) Biztos vagyok benne hogy a fiamnak nagy kedvence lesz :)

    VálaszTörlés