Hozzávalók: 50 dkg alma, 5 dkg dióbél, 8 dkg cukor,
12 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg puha vaj, 2 evőkanál liszt, fél citrom, 1 tojás, 1
tojássárgája, 0,5 dl tej; beleforgatni: 15 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dióbél, 1
evőkanál vaj; cukor
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, kis kockákra
vágjuk. A diót durvára daraboljuk. Az almához adjuk a diót, a cukrot, a
zsemlemorzsát, a vajat, a lisztet, a citrom lereszelt héját, a tojást, a
tojássárgáját és a tejet. Jól összedolgozzuk, nedves kézzel gombócokat
formálunk. Vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk az apróra vágott diót.
Forró sós vízben a gombócokat kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük és a diós
morzsába forgatjuk. Ízlés szerint tálaláskor még cukrozhatjuk.
Imádnivaló :) Biztos vagyok benne hogy a fiamnak nagy kedvence lesz :)
VálaszTörlés