Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor,
20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, 0,5 dl tej;
a töltelékhez: 1 tésztalap, 10 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaópor, 10
dkg porcukor, 12 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál rumaroma, 3 evőkanál
baracklekvár, 1 dl tej; a tetejére: 3 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1
evőkanál olaj, 2-3 evőkanál forró víz.
Elkészítése: A
lisztet, a cukrot, a sütőport elvegyítjük, majd hozzáadjuk a
tojássárgáját. Összedolgozzuk,
hozzáadjuk a vanília kivonatot és annyi tejet, hogy omlós tésztát kapjunk. Három
részre osztjuk. Tepsi hátán egyenként három lapot sütünk közepesen meleg
sütőben. A
kekszet összetörjük az egyik lappal együtt. Hozzáadjuk
a kakaót, a cukrot, a rumot, a baracklekvárt, a vajat és a tejet.
Az
egyik lapot tepsibe helyezzük, a tölteléket rásimítjuk és a másik lappal
beborítjuk. Legalább
egy éjszakát állni hagyjuk. A vizet felforraljuk, a porcukrot a kakaóval
elvegyítjük, hozzáadjuk az olajat és néhány evőkanál forró vizet. Jól
kikavarjuk és a sütemény tetejére simítjuk. Miután megszilárdult felszeleteljük
és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése