.

2015. március 4., szerda

Csokis Kati-szelet




Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 sütőpor, 1 teáskanál vanília kivonat, 0,5 dl tej; a töltelékhez: 1 tésztalap, 10 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 12 dkg olvasztott vaj, 2 evőkanál rumaroma, 3 evőkanál baracklekvár, 1 dl tej; a tetejére: 3 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál forró víz.

Elkészítése: A lisztet, a cukrot, a sütőport elvegyítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a vanília kivonatot és annyi tejet, hogy omlós tésztát kapjunk. Három részre osztjuk. Tepsi hátán egyenként három lapot sütünk közepesen meleg sütőben. A kekszet összetörjük az egyik lappal együtt.  Hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot, a baracklekvárt, a vajat és a tejet.
      Az egyik lapot tepsibe helyezzük, a tölteléket rásimítjuk és a másik lappal beborítjuk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. A vizet felforraljuk, a porcukrot a kakaóval elvegyítjük, hozzáadjuk az olajat és néhány evőkanál forró vizet. Jól kikavarjuk és a sütemény tetejére simítjuk. Miután megszilárdult felszeleteljük és tálaljuk.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése