.

2015. március 11., szerda

Juhtúrós-hagymás pogácsa




         Hozzávalók: 45 dkg liszt, 20 dkg juhtúró, 15 dkg vaj, 3 szál újhagyma, 2 tojássárgája, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor; a tetejére: 1 tojássárgája, 1 teáskanál tej.

  Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést formálunk, beleöntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.  A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztős liszthez adjuk a túrót, a sót, a tojássárgáját és a vajas hagymát. Puha tésztát gyúrunk, melyet letakarva 1 órát kelesztünk. A tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejüket a tojássárgás tejjel lekenjük. Morzsolt túróval megszórjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.

3 megjegyzés: