Hozzávalók: 2 nagy marék medvehagyma, 4 tojás, 4
evőkanál tejföl, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, só, bors; a krémhez: 10 dkg
tehéntúró, 10 dkg juhtúró, 1-2 evőkanál tejföl, só.
Elkészítése: A medvehagymát darabosra vágjuk, az
olajon megfonnyasztjuk. Miután kihűlt botmixerrel pürésítjük. A tojások
sárgáját elkavarjuk a tejföllel, a liszttel, a medvehagyma pürével és sózzuk,
borsozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgás masszába forgatjuk.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Melegen,
papírostól felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni. A túrókat összekavarjuk annyi
tejföllel, hogy keményebb, krémes állagot kapjuk. Ízlés szerint sózzuk. A
kihűlt tekercsről a papírt lehúzzuk, a krémmel megkenjük és felcsavarjuk.
Hűtőbe tesszük egy órát, ezután szeleteljük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése